marți, 17 august 2010

Grupul de la Cluj il consiliaza pe Vlad. Refren de campanie: Filat pentru noi este Nastase doi

Am sa incep postarea cu un link http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:oIE3XLvMfycJ:www.evz.ro/detalii/stiri/tvr-o-carte-de-vizita-neagra-669098.html+diviriceanu+dincu&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Daca l-ati citit cu atentie va dau inca un pont: in jurul actualului premier al Moldovei s-au cuibarit niste baieti de la Cluj.

Si, cum noi de la Fundatie avem multi prieteni la Cluj, o sa povestim pe larg zilele acestea povesti despre baietii de la Cluj...unul este consilier personal al lui Vladimir Filat.

Consilier pe probleme de imagine, Dani Diviriceanu, sotul sotiei sale, mare sefa la TVR pe vremea premierului roman Adrian Nastase si el, un mic secretar de stat in ministerul Informatiilor Publice condus, nu se putea altfel, de clujeanul Vasile Dincu.

Cum a ajuns "grupul de la Cluj" sa-l consilieze pe moldoveanul Filat, pe care l-au invatat sa-si spuna pe nume Vlad (ca Vladimir suna cam sovietic) e o mare enigma. Sau nu. Primul indiciu e acela ca baietii au ochii albastri.

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: cum ar fi, ipotetic vorbind, ca un informator sau chiar ofiter acoperit al unui serviciu secret sa fie numit demnitar intr-o tara straina? Adica, un cetatean roman (informator sau acoperit) sa fie, de exemplu, consilier al presedintelui Medvedev?

Cum ar fi, de exemplu, ca intr-o tara hai sa spunem democratica un cetatean sa fie ales presedinte iar apoi, dupa cateva luni, sa apara public ca presedintele tarii respective e ditamai colaborator (agent de influenta i se spune) al unui serviciu secret strain?

PS: Romania a expulzat un spion rus acum citeva ore, angajat, normal, la Ambasada Rusiei la Bucuresti. Rusii l-au mazilit acum citeva zile pe un ofiter roman, prins la cules informatii prin Moscova despre, fireste, situatia din Moldova si Transnistria.

Asta e amanuntul important, Romania spioneaza in Rusia despre ce se intampla in Republica si Transnistria. O chestie complet idioata, mai ales ca Serviciul de Informatii Externe are, cum spuneam si mai sus, oameni angajati in structurile oficiale guvernamentale si prezidentiale (Dane, nu te supara asta e viata)- nu e vorba de Dan Dungaciu. Deci, cauta sa mai intelegi ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu