vineri, 27 august 2010

Intilniri sub umbra microfoanelor intre Tkaciuk si Filat

Informatie interesanta (la fel de interesanta ca si cea privitoare la arestarea oamenilor lui Filat): un prieten de peste Prut a aflat secretul schimbarii de pozitie a premierului Filat fata de fosti sai parteneri Ghimpu, Lupu si Urechean.

Intr-o casa conspirativa (de acelea pline de microfoane vechi ale URSS, unde asculta multa lume la multe urechi) Vlad Filat se intilneste des cu Mark Tkaciuk pentru a stringe relatiile inaintea alegerilor. Comunistii nu au nici un motiv sa creada in cuvintul lui Filat dar sunt siguri de un fapt: distrugerea AIE si a relatiilor dintre cei patru lideri. Filat vrea toata puterea din Republica si stie ca nu o poate avea decit intr-o alianta, fie pe fata, fie subterana. Ghimpu si Urechean nu au acceptat sa plece capul in fata lui Filat, Romania nu-l doreste din motive de "fumuri", Moscova nici atit.

Ca o dovada a schimbarii de macaz Filat a fost singurul participant din partea partidelor democratice la manifestarile de la 23 August (ziua ocupatiei sovietice), in partea cealalta Tkaciuk l-a convins pe Voronin ca PCRM sa revina la sedintele Parlamentului unde Filat are nevoie de voturile comunistilor. Cele doua gesturi simbolice vor fi urmate de altele inaintea campaniei electorale.


PS: Mare rusine pentru presa de la Chisinau care trece neobservata relatia nefireasca dintre Filat si mafia de la Tiraspol (centrul european al traficului cu tigari, armament, marfa de contrabanda din China, uraniu, mercur, prostitutie etc)