marți, 17 august 2010

Grupul de la Cluj il consiliaza pe Vlad. Refren de campanie: Filat pentru noi este Nastase doi

Am sa incep postarea cu un link http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:oIE3XLvMfycJ:www.evz.ro/detalii/stiri/tvr-o-carte-de-vizita-neagra-669098.html+diviriceanu+dincu&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Daca l-ati citit cu atentie va dau inca un pont: in jurul actualului premier al Moldovei s-au cuibarit niste baieti de la Cluj.

Si, cum noi de la Fundatie avem multi prieteni la Cluj, o sa povestim pe larg zilele acestea povesti despre baietii de la Cluj...unul este consilier personal al lui Vladimir Filat.

Consilier pe probleme de imagine, Dani Diviriceanu, sotul sotiei sale, mare sefa la TVR pe vremea premierului roman Adrian Nastase si el, un mic secretar de stat in ministerul Informatiilor Publice condus, nu se putea altfel, de clujeanul Vasile Dincu.

Cum a ajuns "grupul de la Cluj" sa-l consilieze pe moldoveanul Filat, pe care l-au invatat sa-si spuna pe nume Vlad (ca Vladimir suna cam sovietic) e o mare enigma. Sau nu. Primul indiciu e acela ca baietii au ochii albastri.

Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: cum ar fi, ipotetic vorbind, ca un informator sau chiar ofiter acoperit al unui serviciu secret sa fie numit demnitar intr-o tara straina? Adica, un cetatean roman (informator sau acoperit) sa fie, de exemplu, consilier al presedintelui Medvedev?

Cum ar fi, de exemplu, ca intr-o tara hai sa spunem democratica un cetatean sa fie ales presedinte iar apoi, dupa cateva luni, sa apara public ca presedintele tarii respective e ditamai colaborator (agent de influenta i se spune) al unui serviciu secret strain?

PS: Romania a expulzat un spion rus acum citeva ore, angajat, normal, la Ambasada Rusiei la Bucuresti. Rusii l-au mazilit acum citeva zile pe un ofiter roman, prins la cules informatii prin Moscova despre, fireste, situatia din Moldova si Transnistria.

Asta e amanuntul important, Romania spioneaza in Rusia despre ce se intampla in Republica si Transnistria. O chestie complet idioata, mai ales ca Serviciul de Informatii Externe are, cum spuneam si mai sus, oameni angajati in structurile oficiale guvernamentale si prezidentiale (Dane, nu te supara asta e viata)- nu e vorba de Dan Dungaciu. Deci, cauta sa mai intelegi ceva.

Ghici ghicitoarea mea: bate vintul frunza-n dunga hrebenciucul mi-l aduna

Un pont pentru presa adormita din Republica: de ce strategul din umbra al relatiilor dubioase romano- moldovene, pe numele lui Viorel Hrebenciuc, face saptamanal drumuri la Chisinau? Este suficient sa-i dati un telefon pe nr: 0744508010 pt a va confirma sau infirma aceasta stire.

Pentru a fi generosi pina la capat va invitam la o proba de logica: ce legatura poate exista intre Filat, fostul ministru roman de Finante Varujan Vosganian, Sorin Ovidiu Vintu, mass media de la Chisinau, afaceri dubioase, Viorel Hrebenciuc, alegeri...foarte multa hotie si un pic de...tradare...poate mafie?



PS: Ne puteti trimite mesaje si intrebari pe adresa mea, Andrei Sergentu, (de la Iasi); andrei.sergentu@yahoo.fr. Celor interesati putem sa le remitem textul integral al apelului facut catre Parlamentul European. Inca lucram sa salvam adresa de email distrusa de amicii nostri contrabandisti de tigari.

PNL sprijina demersul tinerilor de la Fundatia “Moldova pentru Europa”

PNL sprijina demersul tinerilor de la Fundatia “Moldova pentru Europa”

Multumim doamnei Vitalia Pavlicenco pentru sprijinul acordat in mediatizarea apelului nostru. De mai bine de trei zile blogul nostru este supus unor atacuri informatice (venite probabil din partea reformatorilor obisnuiti cu fumatul contrabandei la tir sau vagonabil, in functie de nevoie).

Adresa noastra de email prin care am trimis apelul nostru la Bruxelles a fost sparta (evident, nu avem nimic de ascuns) iar grija unora in a afla cine suntem este penibila. Asa cum am spus in primul nostru mesaj ne vom dezvalui identitatea cit de curand, prima data punand la dispozitie adresele noastre de email (speram sa putem comunica cu ele). Asta pentru ca suntem, asa cum am mai spus, in afara tarii si nu putem face parada pe la televiziunile lui Topa si Vintu. Ne ingrijoram insa pentru prietenii si familiile de la Chisinau.

O mare dezamagire presa de la Chisinau (mai ales ca unii dintre noi lucreaza sau au lucrat in mass media din Romania si Rep. Moldova si i-am avut colegii pe majoritatea celor care isi bat joc de meserie la Chisinau). Modul jalnic in care v-ati vandut actualei guvernari ne aduce aminte de guvernarea PSD din Romania. Nu ati preluat nici un rand din mesajul nostru desi fiecare idee prezentata de noi se afla pe buzele fiecaruia dintre voi.

AIE a dezamagit crunt iar seful Guvernului este pe care de a deveni un fel de Adrian Nastase moldovean. Rusine fostilor nostri colegi de breasla!

Ca o paranteza, aceeasi presa vinduta a prelut cuvint cu cuvint toate declaratiile (corecte sau nu) ale lui Sergiu Mocanu, fostul consilier prezidential, cel care se intilneste la Bucuresti cu tot felul de arabi dubiosi. Fireste, Mocanu trebuia preluat pentru ca era un interes iar trustul de presa al fratilor Topa si-a facut treaba spre rusinea jurnalistilor de la Jurnal TV (cum te simti d-soara Stela Popa?).

Vrem sa-l vedem pe Mocanu cum vine cu dezvaluiri despre Filat, despre Urechean, despre dosarele lui Topa, ale familiei Stati, despre afacerile comunistilor nestiute, despre mafia romano- moldoveana in fruntea careia sta Guzganul Rozaliu (dati un search pt a afla identitatea ascunsa). Si apoi sa-i faca jocul lui Filat atacindu-l pe Lupu, care are de ce sa fie atacat.

Suntem mult mai bine informati decit cei care scormonesc acum sa ne afle identitatea. Am pornit la drum, pasnic, animati de ideea, banala zicem noi, de a trage un semnal de alarma. Imediat cineva s-a gasit sa ne vire pumnul in gura. Basarabia este demult plecata din jugul vostru, dragi traficanti de tigari.

PS: Stire Europa FM, de la inceputul anului au fost capturate pe granita romano- moldoveana 120 de milioane de pachete de tigari. Ne vine sa plingem cind ne gindim ca, astfel, strategii electorali ai PLDM, adica Vasile Dincu si Dani Diviriceanu vor primi solda injumatatita.

Curajul politicienilor moldoveni vs Europa

Scrisoarea noastra deschisa a primit raspuns pozitiv. Joseph Daul, liderul grupului PPE (partidelor populare) din Parlamentul European a confirmat interesul pentru apelul public al Fundatiei pentru Europa, la fel au facut si alti zeci de europarlamentari.

Spre comparatie, mass media, societatea civila si politicienii moldoveni se complac in provincialismul lor minor, nedorind sa discute public si in mod realist despre integrarea Republicii Moldova in spatiul european. E mult mai usor sa minti la televizor despre cum o sa traim mai bine.

Desi puterea de la Chisinau are un nume clar (cel putin aparent): Alianta pentru Integrare Europeana, premierul Filat si colegii de guvernare au alte preocupari in loc sa le spuna cetatenilor (in special celor care muncesc in afara tarii) cum au de gind sa reconstruieasca Moldova si sa o integreze in spatiul european (dincolo de povestile europene si sforaitoare ale lui Filat). Apropo de Filat, mi-au spus unii colegi de la Bucuresti ca businessman-ul nostru ajuns om de stat seamana din ce in ce mai mult la comportament cu Adrian Nastase, prim ministrul Romaniei in 2001- 2004.

Cei care muncesc in Franta, zilele acestea, privesc cu groaza cum politia franceza se lupta (la propriu) sa desfiinteze taberele de tigani (pentru francezi a te numi roman, moldovean sau tigan din Romania e cam tot una). Opinia publica incitata de presedintele Sarkozy nici nu vrea sa mai auda de imigranti sau de extindere a UE. Nimeni de la Chisinau nu vrea sa vorbeasca sincer despre ce se intampla in Europa si ce ar trebui sa facem ca sa avem sanse de integrare pe viitor.