miercuri, 18 august 2010

Exclusiv: doi oameni din PLDM-ul lui Filat prinsi la Albita facind trafic cu tigari

Multumim celor care ne-au trimis mesaje de sprijin dar si o serie de informatii interesante. Nu bagam mina in foc pentru ele, vorba jurnalistilor de la Academia Catavencu, dar sunt ponturi foarte bune pentru presa de la Chisinau, asta daca jurnalistii doresc sa-si faca meseria liberi, asa cum si-au dorit in vremea in care comunistii au condus tara (si, partial, au si reusit).

Si, acum, sa va prezentam doua informatii bomba:

1) in data de 16 august, la orele 9.00 dimineata, la Vama Albita, autoritatile romane l-au retinut pe cetateanul moldovean Iurie CERBARI, membru activ PLDM, consilier pe probleme speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova pentru infractiunea de contrabanda cu tigari; au fost capturate 10.000 pachete

Cerbari poate fi identificat usor ca angajat al MAE, el incercind sa scape folosindu-se tocmai de aceasta calitate (un simplu telefon la MAE sau o interpelare la politia de frontiere din Romania ar putea rezolva misterul)


2) in 16 august, seara, la Vama Albita autoritatile vamale romane l-au retinut pe Aurel GUILA, soferul ambasadorului Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie RENITA, proaspat numit in functie de premierul republicii Vlad Filat, pentru aceeasi infractiune de contrabanda cu tigari; captura a fost de 5.000 pachete

 la fel informatiile pot fi confirmate de autoritatile romane
 
Asadar, se pare ca autoritatile romane isi fac bine treaba, arestind intr-o zi doi membri ai partidului condus de premierul Filat, persoane care au si functii in cadrul Guvernului (functii mai mici dar dotate cu legitimatii). Cam asta inseamna lupta impotriva mafiei de care fratii Topa si Sergiu Mocanu nu stiu sa vorbeasca (desi stiu foarte bine cine este adevaratul beneficiar al traficului).
 
Cam asa intelege si Uniunea Europeana sa integreze Republica Moldova in spatiul european. Nu vom ajunge niciodata sa fim membri UE daca siguranta frontierelor nu va fi un fapt cert iar gruparile de traficanti nu vor fi anihilate.
 
O veste cit se poate de proasta pentru traficantii din PLDM, Romania a fost dotata cu cel mai performant sistem de securizare a frontierelor (care este interconectat cu sistemul european de securitate). Asa ca sprijinul traficantilor din partea complicilor din mediul politic romanesc va disparea tocmai pentru ca problema traficului cu tigari a devenit una prioritara pentru UE. Cu alte cuvinte UE le-a spus oficialilor romani: Nu mai furati in complicitate cu fratii vostri moldoveni, pentru ca stim!
 
In prezent in Romania sunt pusi sub acuzare peste 2000 de cetateni romani si moldoveni pentru infractiuni de trafic cu tigari (peste 300 sunt arestati).  
 
Fundatia Moldova pentru Europa va sesiza membri Parlamentului European cu privire la chestiunea traficului de tigari, prezentind si informatiile de mai sus.

4 comentarii:

  1. УТКА, ОЧ-Ч-ЧЕНЬ ЖИРНАЯ!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Anonim", pentru că şi voi, atât de viteji, sunteţi (sau "eşti", ca să-ţi revină mai mult de la cel (cei) ce comandă muzica)ANONIMI LAŞI!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum vrei sa primesti "mura in gura"! Probele sunt la institutiile abilitate din Romania. Dai telefon (daca lucrezi in presa) ceri informatiile oficiale ale capturilor de tigari din dimineata si seara zilei de 16 august, ele iti vor fi date pt ca sunt informatii publice. Mai cauti putin pe comunicatele Politiei sau a Politiei de Frontiere si, in final, gasesti...

    RăspundețiȘtergere