vineri, 6 august 2010

Noi Nu!

Noi nu ne-am saturat de Moldova asemenea fratilor nostri romani si, de aceea, am plecat. Pare paradoxal, dar ce are mai bun aceasta tara batuta de soarta se afla inafara ei. Traim si muncim in Ardeal, Bucuresti, la Londra sau Bruxelles, suntem majoritatea tacuta a unei tari vindute si negociate pe sub mana de Moscova si Bucuresti, avem slujbe onorabile, nu suntem proxeneti si nici raketii de tipul Gordunov, asa cum presa de pe Dambovita stie sa ne alinte cind are interes.

Filat, supranumit si Fumez Tot
Suntem noii "capsunari" ai Europei si ne este rusine, umiliti zi de zi, incovoiati de propria noastra identitate vom reveni mai repede de cit cred unii si ne vom recupera Tara. Vorbim fara accent si scriem la fel de corect sau incorect ca orice roman, englez, francez dar salariile noastre nu sunt insa pe masura numelor noastre...Volodea, Igor, Sasa, Tania. Recunoastem ca ne-a fost rusine, uneori, de ce suntem, dar mai ales de ceea nu suntem.

In spatele nostru, la Chisinau, au ramas sa ne conduca fosti nomenclaturisti si profitorii tranzitiei, contrabandistii de tigari, sclavii Bucurestiului deghizati in unionisti, falsii comunisti proprietari de banci, business mani ca-n filmele cu Mafia...si citi altii.

Europa, dragi moldoveni, nu ne vrea si pe buna dreptate. De aici, de departe, nu poti decit sa te amuzi cum premierul Vlad (Vladimir) Filat ne minte fara sa clipeasca, sfatuit fiind de agentii de informatii ai Bucurestiului, cum vom trai noi fericiti in Europa.

Asta nu inseamna ca destinul nostru nu merita sa fie si nu va fi unul european. Noi suntem europeni dupa ani si ani munciti si traiti pretutindeni in Europa. Cei care au spalat wc-uri in restaurantele din Lisabona stiu ca umilinta de a fi moldovean intr-o Europa mare nu se va spala prea curand chiar daca am reusit sa-i pacalim luindu-ne pasaporturi romanesti.

Noi vrem in schimb sa ne castigam propriul statut si fiecare destin implinit de cetatean moldovean plecat de acasa sa se transforme in Destinul fericit al unui Popor. Noi ne vom intoarce, intrebarea este cind veti pleca voi?

P.S Daca tot ne-au fericit liderii AIE cu o noua campanie electorala o sa publicam in curand informatii despre cum sunt vazuti politicienii de la Chisinau aici in Europa, ca sa intelegem de ce nu suntem respectati.
P.S 2 Acest blog nu este unul de campanie, politica este pentru noi un prilej sa facem haz de necaz si, DA, blogul este facut pentru cei frustrati si cu resentimente :) De parca voi, acolo, sinteti mai fericiti!