miercuri, 11 august 2010

Fundatia Moldova pentru Europa va face un apel catre Parlamentului European cu privire la fraudarea alegerilor

Fundatia Moldova pentru Europa aduce la cunostiinta mass media din Rep. Moldova intentia de a se adresa Parlamentului European printr-un apel public si a solicita forurilor europene o mai buna monitorizare a alegerilor din luna noiembrie.

In momentul de fata puterea executiva de la Chisinau, reprezentata de premierul Vladimir Filat alaturi de partenerii lui politici, intentioneaza sa foloseasca toate pirghiile de putere pentru a deturna alegerile din noiembrie.

La fel, fostul presedinte Vladimir (sic!) Voronin, a cerut si a obtinut sprijinul Kremlinului pentru alegerile prezidentiale. Ambele partide (PLDM si PCRM) au dezvoltat cu ajutorul unor sume imense de bani o retea de agenti electorali special pregatiti pentru fraudarea alegerilor. PLDM primeste asistenta activa din Romania (ultimele alegeri de la Bucuresti fiind suspectate de frauda), stiut fiind faptul ca TOATE partidele din Romania au reusit in ultimii ani sa dezvolte tehnici deosebite de furt in alegeri.

In paralel, sondajele de opinie induc ideea ca actualul premier si candidatul PD Marian Lupu ar fi cei care vor concura in turul doi al alegerilor pentru functia suprema desi acum cateva luni personalitatea cea mai apreciata de moldoveni, in special de catre cei din afara tarii, era actualul presedinte interimar Mihai Ghimpu.

Putina lume isi aduce aminte de "adevarata revolutie" din 2007 cand Dorin Chirtoaca, singur si fara resurse, a reusit sa invinga mamutul PCRM. Pe atunci, "europeanul" Vladimir Filat nici nu visa integrarea Moldovei in UE.

Presedintele Ghimpu nu dispune de o masinarie de partid si nici de sumele in euro exorbitante asemanatoare celor pe care unii le obtin chiar zilele acestea din traficul cu tigari.

Fundatia Moldova pentru Europa face un prim pas si aduce in atentia oficialilor de la Bruxelles situatia politica reala din Rep. Moldova, unde clasa politica corupta aflata in Guvern a confiscat discursul privind integrarea europeana a tarii noastre.

Un comentariu:

  1. Nu am inteles partea cu Ghimpu, dar in rest este ok. Dati o adresa de contact sa putem sa va dam niste informatii de la Iasi sau mai bine trimteti un mesaj pe florin.grama@yahoo.fr (un frate ce trudeste la paris)

    RăspundețiȘtergere