joi, 19 august 2010

O mirlanie specifica unui tip disperat: Filat il ataca din senin pe Ghimpu pe tema inundatilor

Fundatia Moldova pentru Europa nu doreste sa se implice in nici un fel in campania electorala singeroasa ce se prefigureza in tara. Condamnam public atacurile facute de diversele grupari unele impotriva celorlalte. Acest lucru demonstreaza inca o data ca aceasta clasa politica de la Chisinau nu este in stare sa ofere solutii pentru prosperitate si integrare in UE (un vis din pacate nerealist in stadiul in care se afla viata publica, economica si sociala a tarii).

Din acest punct de vedere Republica Moldova seamana atit de bine cu tara- sora de la Vest, cu diferenta ca politicienii romani au stiut la un moment dat sa fie solidari cu interesul national. Pe cind Chisinaul nici nu pricepe cu ce se maninca aceasta idee nobila. Poate doar unul sau doi oameni de stat, printre care (la fel, cu pacatele sale) se afla presedintele Mihai Ghimpu. Este si motivul pentru care Traian Basescu il accepta ca si partener de discutii.

Nu putem sa nu remarcam mirlania lui Vladimir Filat fata de presedintele Ghimpu, pe care l-a atacat in mod josnic, spunind la Iasi ca acesta nu are nici un merit in obtinerea din partea Romaniei a ajutoarelor pentru sinistrati. O mizerie specifica unui ins aflat in panica dupa ce a aflat ca doi dintre locotenentii sai, bine infipti in mafia contrabandei, sunt la racoarea in Romania.

O simpla intrebare: daca inundatiile s-ar fi petrecut in timpul mandatului lui Voronin si acesta ar fi cerut (prin absurd ajutor Romaniei) i l-ar fi acordat cineva. Este, fireste, numai meritul lui Mihai Ghimpu. E trist ca presedintele Traian Basescu il legitimeaza pe Vladimir Filat (doar grupul de consilieri din jurul lui Filat, in special Vasile Dincu, au intrarea la Basescu pentru ca l-au ajutat in campania de anul trecut, Dincu personal fiind implicat in campania Elenei Basescu pentru Parlamentul European).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu